Aanmelden
E-mail:

Wachtwoord:

Registreer
Wachtwoord vergeten?
Nieuwsbrief
Navigatie

Hepatitis C (2)

In dit filmpje beantwoorden we de volgende vragen: wat is hepatitis C, wat zijn de gevolgen van het hebben van deze ziekte, hoe vaak komt de ziekte voor, wat zijn de symptomen, en wie loopt het risico om de ziekte te krijgen?

Hepatitis C vormt een ernstig gezondheidsprobleem in Europa en wordt als een 'stille ziekte' beschouwd vanwege de hoge prevalentie, de onvoorspelbaarheid van de ziekteprogressie op lange termijn, de verouderende bevolking en de lage diagnose- en behandelingspercentages.

 

 

In dit filmpje kijken we naar het doel van de behandeling van hepatitis C, de huidige behandeling, de beperkingen, en de mogelijke nieuwe behandelingen.

Wereldwijd leven ongeveer 170 miljoen mensen met hepatitis C waarvan in Europa alleen al meer dan 5 miljoen. Momenteel wordt slechts ongeveer 3,5% van de geïnfecteerden behandeld. De reden hiervoor is dat mensen mogelijk niet weten dat ze geïnfecteerd zijn. De symptomen van leverziekte kunnen pas na vele jaren de kop opsteken, zijn vaak niet-specifiek of beperken zich tot vermoeidheid.