Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Heeft u een geplande ziekenhuisopname ?

Heeft u een geplande ziekenhuisopname ?

7/05/2015: Heeft u een geplande ziekenhuisopname ?

Bij een ziekenhuisopname is er meer dan eens sprake van medicatiefouten.

Bij een opname bevat de informatie over de medicatie die de patiënt neemt in 6 op de 10 gevallen ‘fouten’: een geneesmiddel dat de patiënt neemt wordt niet vermeld (bv. een slaapmiddel), de posologie is verkeerd, een geneesmiddel dat de patiënt niet meer neemt wordt wel nog vermeld, … Daarnaast duiken er problemen op bij het ontslag van patiënten: het is niet altijd duidelijk welke medicatie mag gestopt worden, een patiënt neemt in het ziekenhuis merkgeneesmiddelen waardoor vaak sprake is van dubbelmedicatie (de patiënt neemt het merk en de generiek samen), …

Daarom is het wenselijk dat als u weet dat u naar het ziekenhuis moet voor een consultatie of een ingreep u aan uw apotheker vraagt om een medicatieschema op te maken. Breng uw apotheker ook op de hoogte van andere producten die u inneemt voor uw gezondheid zoals bijvoorbeeld voedingssupplementen, ook als u die niet in uw apotheek heeft aangekocht. Weet dat sommige voedingssupplementen kunnen interferen met sommige geneesmiddelen.

Surf ook eens naar het onderstaand filmpje: klik op de foto.


Bent u opgenomen geweest en heeft men uw medicatieschema aangepast, breng dan het aangepaste medicatieschema ook weer mee naar uw apotheker.