Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Producten A-Z - Deodorant

Deodorant

Deodorant

Zweten, we doen het allemaal. Vers zweet is geurloos, maar na enige tijd doet een onaangedaam odeur zich voor. De geur is ook verschillend van mens tot mens. Een deodorant maskeert zweetluchtjes, bij overmatig zweten kiest men beter voor een anti-transpirant.

Specifieke vragen?
Wat is overmatig zweten?

Wie zonder veel inspanning veel zweet, heeft last van overmatig transpireren. Veel transpireren is vervelend en vaak onaangenaam door de zweetlucht die vrijkomt. Soms gaat het alleen om transpireren van de handen, voeten of oksels, soms om het hele lichaam.

Zweten koelt het lichaam af, dit is belangrijk om de lichaamstemperatuur constant te houden. Bij warm weer of inspanning zul je meer transpireren. Sommige mensen zweten nauwelijks, anderen zeer veel. De reden van dit verschil is onbekend. Overmatige transpiratie is vervelend maar hoeft niet per se te worden behandeld.

Lees meer

Lees minder

Louis Widmer7 Producten

Deodorant is verkrijgbaar als spray, stick, roller of crème. Ze bevatten vaak parfum om ongewenste geurtjes te maskeren. Een spray kan snel worden aangebracht en droogt snel op. Een roller laat een vloeibaar laagje na in de oksel en dit heeft tijd nodig om op te drogen, maar is beter voor het milieu omdat er geen drijfgassen in zitten. Aluminiumzouten, vaak aanwezig in sprays, worden best gemeden wegens gezondheidsredenen.  Een deodorant is geen vervanging voor een wasbeurt, voor een goede lichaamshygiëne dient men zich regelmatig te wassen of douchen. De gevoelige huid kiest best voor een aangepast product: hypoallergeen en eventueel parfumvrij. Een crème bevat de juiste ingrediënten om de huid te voeden zodat herstel bevorderd wordt. Een stick en roller zijn vriendelijker voor de huid dan een spray, die juist uitdroogt.

Bij overmatig zweten wordt een anti-transpirant aangeraden. Deze wordt 's avonds aangebracht voor het slapengaan zodat het product enkele uren kan inwerken en actief worden. Overdag kan er gebruik gemaakt worden van een deodorant. Het is zeker niet de bedoeling om een anti-transpirant dagelijks aan te gebruiken. Over het algemeen wordt hij de eerste 5 dagen elke avond aangebracht, de week erna 3 dagen, en vervolgens wordt er afgebouwd naar 1-2 keer per week. Een anti-transpirant werkt uitdrogend, een gevoelig huidtype combineert dit best met een crème.

WIDMER DEO CRÈME MET PARFUM 40 ML
WIDMER DEO CRÈME MET PARFUM 40 ML
WIDMER DEO CRÈME MET PARFUM 40 ML 15,50 €
WIDMER DEO SPRAY ZONDER PARFUM 75 ML
WIDMER DEO SPRAY ZONDER PARFUM 75 ML
WIDMER DEO SPRAY ZONDER PARFUM 75 ML 15,50 €
WIDMER DEO CRÈME ZONDER PARFUM 40 ML
WIDMER DEO CRÈME ZONDER PARFUM 40 ML
WIDMER DEO CRÈME ZONDER PARFUM 40 ML 15,50 €
WIDMER DEO CREME ZONDER ALUMINIUM PARFUM 40 ML
WIDMER DEO CREME ZONDER ALUMINIUM PARFUM 40 ML
WIDMER DEO CREME ZONDER ALUMINIUM PARFUM 40 ML 15,50 €
WIDMER DEO DRY STICK MET PARFUM 50 ML
WIDMER DEO DRY STICK MET PARFUM 50 ML
WIDMER DEO DRY STICK MET PARFUM 50 ML 15,50 €
WIDMER DEO DRY STICK ZONDER PARFUM 50 ML
WIDMER DEO DRY STICK ZONDER PARFUM 50 ML
WIDMER DEO DRY STICK ZONDER PARFUM 50 ML 15,50 €
WIDMER DEO ROLL ON ZONDER ALUMINIUMZOUTEN ZONDER PARFUM 50 ML
WIDMER DEO ROLL ON ZONDER ALUMINIUMZOUTEN ZONDER PARFUM 50 ML
WIDMER DEO ROLL ON ZONDER ALUMINIUMZOUTEN ZONDER PARFUM 50 ML 15,50 €
Toon meer producten
Toon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     
Populaire productcategorieën
Meer productcategorieën
Blog: Zweetvoeten
Nieuws29-5-2023
Blog: Overmatig zweten
Nieuws11-7-2022