Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Producten A-Z - Blauwe plekken - Cold-Hot Packs

Cold-Hot Packs

Cold-Hot Packs

Coldhotpacks kunnen zowel koud als warm gebruikt worden. Warmte vooral om spieren te ontspannen, koude eerder om te ontzwellen.

Specifieke vragen?
Wat zijn blauwe plekken?

Blauwe plekken zijn het gevolg van gescheurde bloedvaatjes na een stoot of een valpartij. De huid kleurt blauw omdat het bloed zich verspreidt in de omgevende weefsels.

De meeste blauwe plekken zijn onschuldig en verdwijnen na twee à vier weken vanzelf. Het genezingsproces gaat meestal gepaard met een rijk kleurenpalet, van donkerpaars tot geel.

Senioren zijn door de huidveroudering makkelijker “prooien” voor blauwe plekken, vooral op voorarmen, handen, benen en voeten.

Vrouwen zijn er gevoeliger voor dan mannen, met dijen, bips en bovenarmen als kwetsbaarste zones.

Op de plaats van de botsing kan een hematoom ontstaan. Die verdikking is meestal goedaardig (behalve op het hoofd), en het gaat in geen geval om een bloedklonter. Vaak gebeurt het dat grote blauwe plekken zich verplaatsen. Zo zal een blauwe plek op het been doorgaans trager genezen dan een blauwe plek op arm of gezicht.

Opgelet: een intense huidverkleuring, zwelling en pijn die optreden binnen het halfuur na de klap of de val, kunnen wijzen op een ernstiger probleem zoals een verzwikking of breuk.

Blauwe plekken die zomaar verschijnen, kunnen op een zwaardere aandoening wijzen (hemofilie bijvoorbeeld). In dat geval moet je snel je arts raadplegen.

Lees meer

Lees minder

Cold-Hot Packs4 Producten

Warmtetherapie doet spieren ontspannen. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken bij een stijve nek of bij pijn als je verkeerd gelegen hebt. Warmte stimuleert de circulatie van je bloed, ontspant je spieren en maakt je gewrichten terug soepel zodat je ze beter kan bewegen.
Koudetherapie kan je toepassen bij een plaatselijke behandeling van ontstekingen, zwellingen, kneuzingen of bloeduitstortingen.  De koude vertraagt de pijnprikkel naar je hersenen en verzacht zo het pijngevoel. Daarnaast vernauwt het je bloedvaten, waardoor een eventuele zwelling vermindert. Soms worden ze ook al eens gebruikt om jeuk te stillen.

DERMAPLAST ACTIVE HOT/COLD PACK GR 12X29CM 5220230 (medisch hulpmiddel)
DERMAPLAST ACTIVE HOT/COLD PACK GR 12X29CM 5220230 (medisch hulpmiddel)
DERMAPLAST ACTIVE HOT/COLD PACK GR 12X29CM 5220230 (medisch hulpmiddel) 14,67 € +
DERMAPLAST ACTIVE HOT/COLD PACK KL 13 X 14CM       (medisch hulpmiddel)
DERMAPLAST ACTIVE HOT/COLD PACK KL 13 X 14CM (medisch hulpmiddel)
DERMAPLAST ACTIVE HOT/COLD PACK KL 13 X 14CM (medisch hulpmiddel) 8,52 € +
NAQI COLD-HOT PACK 13X27CM 1 ST (medisch hulpmiddel)
NAQI COLD-HOT PACK 13X27CM 1 ST (medisch hulpmiddel)
NAQI COLD-HOT PACK 13X27CM 1 ST (medisch hulpmiddel) 11,48 € +
SISSEL PACK WARMTE-KOUDE KOMPRES MET OVERTREK
SISSEL PACK WARMTE-KOUDE KOMPRES MET OVERTREK
SISSEL PACK WARMTE-KOUDE KOMPRES MET OVERTREK 13,50 € +
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: