Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Oplossingen A-Z - Eczeem, seborroïsch

Eczeem, seborroïsch

Eczeem, seborroïsch

Deze ontsteking van de huid gaat gepaard met uitslag die vooral gezien wordt op de behaarde hoofdhuid. Soms ontstaat het eczeem ook op de borst, de rug of de huidplooien. De huid is rood en er ontstaan vettige schilfers met een gele kleur. De voornaamste klacht is jeuk.

Specifieke vragen?
Wat is seborroïsche eczeem?

Seborroïsch eczeem is een ontsteking van de huid. De ontsteking gaat gepaard met huiduitslag die vooral gezien wordt op de behaarde hoofdhuid, bij de haargrenzen, de wenkbrauwen, de neusplooien en achter de oren.

Soms ontstaat het eczeem ook op de borst, de rug of de huidplooien. De huid is rood en er ontstaan vettige schilfers met een gele kleur. De voornaamste klacht is jeuk.

Hoofdroos is een lichte vorm van seborroïsch eczeem. Er ontstaan schilfers op de behaarde hoofdhuid maar verder heeft de huid een normale kleur.

Seborroïsch eczeem komt bij ongeveer vijf procent van de bevolking voor, vooral bij tieners en jong volwassenen. Het eczeem ontstaat meestal rond de puberteit en kent een wisselend verloop. De uitslag kan lange tijd verdwijnen om daarna met tussenpozen terug te keren. Volwassenen hebben de aandoening meestal voor het leven.

De aandoening komt soms ook voor bij pasgeborenen. Men spreekt dan van melkkorstjes of ‘berg’.  Het eczeem wordt vooral gezien op de behaarde hoofdhuid en soms ook in de wenkbrauwen. De uitslag verdwijnt meestal voor de eerste verjaardag.

Seborroïsch eczeem is niet besmettelijk. Klachten kunnen goed behandeld worden. 

Lees meer

Lees minder

Er zijn momenteel geen beschikbare producten gevonden voor deze categorie!
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: