Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Producten A-Z - Couperose - La Roche Posay

La Roche Posay

La Roche Posay

Thermaal bronwater van La Roche-Posay is een onmisbaar ingrediënt in de verzorgingsproducten Van La Roche Posay. Natuurlijk rijk aan Selenium, een sporenelement met opmerkelijke anti-oxiderende eigenschappen, verzacht het de huid en kalmeert het de irritatie.

Specifieke vragen?
Wat is couperose?

In onze huid zitten heel wat bloedvaten die overgaan in kleinere haarvaten. Deze haarvaatjes reageren door wijder en nauwer te worden onder invloed van warmte en kou, stress en dergelijke. Op deze manier kunnen de haarvaatjes de temperatuur regelen in de huid. Als we het bijvoorbeeld warm hebben koelen ze de huid af door het teveel aan warmte af te voeren, dit vaak in samenwerking met de zweetklieren die zorgen dat we transpireren.

Door het voortdurend fel verwijden van de haarvaten kunnen langs de neus, op de wangen of op de decolleté de kleine haarvaatjes (teleangiëctastieën) beschadigd raken. De haarvaatjes verwijden zich permanent en zijn dan zichtbaar. Het zijn allemaal kleine rode draadjes of bolletjes die door elkaar lopen. Er knappen ook wel eens wat vaatjes en dit ziet er dan uit als een klein rood spinnetje op de huid. Deze zichtbare haarvaatjes verdwijnen niet vanzelf. Dit noemen we couperose. 

Couperose is vaak erfelijk en treedt meestal op bij mensen met een licht huidtype rond de leeftijd van 20 jaar. Het bereikt zijn hoogtepunt rond 45 jaar.

Lees meer

Lees minder

La Roche Posay0 Producten

Rosaliac bestrijdt tijdelijke of blijvende roodheid bij een reactieve huid met tere haarvaatjes. Geschikt voor de normale tot gemengde huid.

Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: