Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Producten A-Z - Thermometers

Thermometers

Populaire productcategorieVoorhoofdthermometers
Thermometers

Koorts meten doe je met een thermometer. Er bestaan verschillende soorten thermometers. Je hebt de digitale thermometers die het meest gebruikt worden. Daarnaast heb je oorthermometers en voorhoofdthermometers die gebaseerd zijn op infraroodtechnologie.

Specifieke vragen?
Wat verstaan we onder koorts?

Koorts wijst op een stijging van de lichaamstemperatuur boven de 38°C, vaak ten gevolge van een infectie. Koorts is een nuttige afweerreactie van het lichaam, omdat de afweer beter gaat werken bij een verhoging van de temperatuur. Afhankelijk van de oorzaak moet de koorts behandeld worden.

Baby’s en kinderen kunnen snel hoge koorts krijgen, die ook weer snel kan verdwijnen. Bij kinderen spreekt men pas van koorts vanaf 38,5° à 39°C.

Lees meer

Lees minder

Digitale thermometers5 Producten

Onze lichaamstemperatuur schommelt in de loop van de dag. Zo is de lichaamstemperatuur 's avonds lichtjes hoger dan 's morgens. Er is een verschil tussen de centrale temperatuur en deze aan het huidoppervlak. Daarom is het moeilijk om over een normale lichaamstemperatuur te spreken. Er zijn verschillende metingen mogelijk met een digitale thermometer:

 • Rectale meting (in de anus). De tip van de thermometer moet voorzichtig enkele centimeters in de anus worden ingebracht, waarna de thermometer stil wordt gehouden tot de meting voltooid is. Het is aan te raden de punt van de thermometer in te smeren met wat glijmiddel, babyolie of vaseline zodat het inbrengen gemakkelijk gaat. Indien goed uitgevoerd is een rectale meting normaal gesproken geheel pijnloos.
 • Orale meting (onder te tong). De temperatuur wordt hierbij gemeten in de mond, waarbij de tip van de thermometer onder de tong wordt gestopt. Let er op dat de mond gesloten moet zijn en dat de patient niet met de thermometer speelt met zijn tong. Dit beïnvloedt de meting. De orale meting is minder nauwkeurig dan de rectale meting en gemiddeld 0,5°C tot 1°C graad lager. Grotere afwijkingen zijn mogelijk indien er door de mond geademd is/wordt of er voorafgaand aan de meting iets (warm) gedronken of gegeten is.
 • Auxilair (onder de oksel). De thermometer wordt onder de oksel geklemd. Zorg er in elk geval voor dat de oksel droog is (geen zweet!). Deze meetmethode is het minst nauwkeurig en wordt afgeraden. De gemeten huidtemperatuur in de oksel ligt vaak minstens 0,5°C tot 1°C lager dan de rectaal gemeten temperatuur.

Luister bij een elektronische thermometer naar het signaal dat aangeeft dat de meting gebeurd is.

HARTMANN THERMOMETER RAPID THERMOVAL 331 1 ST (medisch hulpmiddel)
HARTMANN THERMOMETER RAPID THERMOVAL 331 1 ST (medisch hulpmiddel)
HARTMANN THERMOMETER RAPID THERMOVAL 331 1 ST (medisch hulpmiddel) 17,15 €
THERMOVAL KIDS FLEX THERMOMETER    (medisch hulpmiddel)
THERMOVAL KIDS FLEX THERMOMETER (medisch hulpmiddel)
THERMOVAL KIDS FLEX THERMOMETER (medisch hulpmiddel) 18,33 €
THERMOVAL KIDS THERMOMETER         9250411 (medisch hulpmiddel)
THERMOVAL KIDS THERMOMETER 9250411 (medisch hulpmiddel)
THERMOVAL KIDS THERMOMETER 9250411 (medisch hulpmiddel) 17,92 €
THERMOVAL STANDAARD THERMOMETER      9250110 (medisch hulpmiddel)
THERMOVAL STANDAARD THERMOMETER 9250110 (medisch hulpmiddel)
THERMOVAL STANDAARD THERMOMETER 9250110 (medisch hulpmiddel) 13,29 €
OMRON KOORTSTHERMOMETER ECO TEMP SMART MC-341-E & ECO TEMP BASIC MC-246-E (medisch hulpmiddel)
OMRON KOORTSTHERMOMETER ECO TEMP SMART MC-341-E & ECO TEMP BASIC MC-246-E (medisch hulpmiddel)
OMRON KOORTSTHERMOMETER ECO TEMP SMART MC-341-E & ECO TEMP BASIC MC-246-E (medisch hulpmiddel) 12,10 €
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: