Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Vaatstoornissenmiddelen

Vaatstoornissenmiddelen

Vaatstoornissenmiddelen zijn een grote groep van geneesmiddelen die bij stoornissen in de bloedsomloop voorgeschreven kunnen  worden. Sommige geneesmiddelen hebben vooral hun nut  bij het bevorderen van de hersendoorbloeding, anderen bij de doorbloeding van de rest van het lichaam (aders of slagaders).

Artsen kunnen deze geneesmiddelen voorschrijven wanneer een verbetering van de doorbloeding gewenst is, zoals bijvoorbeeld bij Etalagebenen. De vaatstoornissenmiddelen verlichten alleen de krampen en pijn die het wandelen bemoeilijken. Ze kunnen ook toegepast worden bij Spataders, bij "cerebrovasculaire insufficiëntie" of stoornissen in de hersendoorbloeding enz.

Vermelden we Polidocanol dat gebruikt wordt om Spataders en Aambeien te scleroseren. Scleroseren is het dichtspuiten van de spatader met een vloeistof (aethoxysclerol). Deze vloeistof veroorzaakt verkleving van de vaatwand. De spatader verandert hierdoor in een strengetje, waar geen bloed meer door kan stromen. De functie van de verdwenen spatader wordt overgenomen door een van de vele andere, normale aders in de buurt.