Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Oplossingen A-Z - Malaria

Malaria

Malaria

Malaria wordt veroorzaakt door de malariaparasiet, die microscopisch klein is. Deze parasiet kan na een steek van de malariamug in je bloed terecht komen.Het is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azië en Zuid-Amerika voorkomt.

Specifieke vragen?
Wat is malaria?

Malaria of moeraskoorts is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azië en Zuid-Amerika voorkomt. Er zijn verschillende soorten malaria. De ziekte kan mild verlopen maar kan ook levensbedreigend zijn.

De eerste symptomen kunnen gemiddeld tussen 10 dagen en 4 weken na besmetting met malaria voorkomen. Zelden kan het tot maanden duren eer de symtomen zich voordoen. Op de steekplek zit niet altijd een zwelling. Veel mensen met malaria kunnen zich dan ook niet herinneren dat ze gestoken zijn. Malaria kan worden aangetoond door bloedonderzoek. De kans dat de parasiet in uw bloed wordt gevonden, is het grootst wanneer je koorts hebt. Malaria tijdens een zwangerschap bedreigt zowel moeder als kind.

Meestal doet malaria zich voor in aanvallen van 4 tot 8 uur. De aanvallen kunnen terugkeren om de 2 tot 3 dagen. Tussen de aanvallen is ernstige vermoeidheid het belangrijkste symptoom.
Tijdens aanvallen voel je je grieperig en moe, meestal met koorts, hoofdpijn en/of spierpijn. De koorts kan hoog zijn, met koude rillingen en hevige transpiratie. Je kan ook misselijk worden met overgeven en diarree.

Lees meer

Lees minder

Er zijn momenteel geen beschikbare producten gevonden voor deze categorie!
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: