Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Producten A-Z - Bandages en braces

Bandages en braces

Bandages en braces

Een verstuiking, overbelasting of blessure of andere oorzaken beperken dikwijls je dagdagelijkse handelingen en activiteiten. Voor elk gewricht kun je in ons assortiment wel een brace of bandage vinden die de pijn kan verlichten en de mobiliteit verbetert.

Specifieke vragen?
Wat verstaan we onder verstuiking?

Verstuikingen en verrekkingen zijn vaak een rechtstreeks gevolg van een fysieke activiteit (sportletsels) of accident. Een verstuiking ontstaat wanneer een gewricht in een abnormale stand wordt gedrongen waardoor de aanpalende gewrichtsbanden worden verrekt of verdraaid. Soms zijn slechts enkele vezels aangetast, soms is het ligament helemaal gescheurd. Bij een verrekking zijn de spiervezels gedeeltelijk of volledig aangetast wanneer een spier voorbij de normale lengte wordt uitgerekt.

Zowel bij een verstuiking als verrekking is er meestal sprake van pijn, zwelling en blauwverkleuring.

Lees meer

Lees minder

Dijbandage1 Producten

De dijbeenbandage herstelt, voorkomt en vermindert spierverkrampingen, spierscheuren en kneuzingen bij contactsport. De comprimerende werking stimuleert de bloedcirculatie en daarmee de zuurstofvoorziening van de spieren in het bovenbeen en de lies. Dit resulteert in minder spierpijn en vlotter herstel na inspanning. Ook warmen de spieren sneller op waardoor blessures voorkomen worden.

Een brace wordt ingezet bij middelzware tot zware klachten. Hij kan gedragen worden in de eerste periode na een breuk en bij hamstring, lies of quadriceps problematieken zoals verrekking of spierscheuren.

BOTA PLUS DIJ SK L (medisch hulpmiddel)
BOTA PLUS DIJ SK L (medisch hulpmiddel)
BOTA PLUS DIJ SK L (medisch hulpmiddel) 17,20 € +
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: