Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Oplossingen A-Z - Syndroom van West

Syndroom van West

Syndroom van West

Een typische vorm van epilepsie die voorkomt bij kinderen van 0 tot 2 jaar. Ze hebben zogenaamde salaamkrampen, korte en snelle bewegingen van het hoofd, armen en benen. De aandoening werd voor het eerst beschreven door een arts met de naam West.

Specifieke vragen?
Wat is het syndroom van West?

Het syndroom van West is een vorm van epilepsie. De aandoening komt voor bij kinderen tussen 0 tot 2 jaar. Een typisch kenmerk van het syndroom zijn de salaamkrampen, korte en snelle bewegingen van het hoofd, armen en benen. Meestal treden deze salaamkrampen op in de periode van wakker worden of inslapen. Het syndroom van West leidt tot een stilstand in de ontwikkeling, zowel lichamelijk als verstandelijk. Het doel van de behandeling is de salaamkrampen onder controle te houden, zodat de ontwikkeling weer verder kan gaan. Behandeling gebeurt met geneesmiddelen. Wanneer deze onvoldoene effectief blijven, kan een ketogeen dieet overwogen worden.

Bij het ouder worden verdwijnen de symptomen. Een groot deel van de kinderen behoudt wel een ontwikkelingsachterstand. Bij een deel van de kinderen kan de aandoening overgaan in een andere vorm van epilepsie, het syndroom van Lennox-Gastaut.

Lees meer

Lees minder

Er zijn momenteel geen beschikbare producten gevonden voor deze categorie!
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: