Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Oplossingen A-Z - Kruisbandbeschadiging

Kruisbandbeschadiging

Kruisbandbeschadiging

Een beschadiging van de kruisbanden ontstaat meestal tijdens het sporten. Wanneer de knie te veel en te vaak of plots wordt gedraaid, kan de voorste kruisband inscheuren of helemaal doorscheuren. Typische sporten waarbij kruisbandbeschadiging optreedt zijn voetbal en skiën.

Specifieke vragen?
Wat is kruisbandbeschadiging?

Elke knie heeft twee kruisbanden, de voorste en de achterste kruisband. De kruisbanden verbinden het bovenbeen met het onderbeen en geven stevigheid aan de knie. Daarnaast voorkomen ze dat het onderbeen teveel gaat verschuiven ten opzichte van het bovenbeen.

Een beschadiging van de kruisbanden ontstaat meestal tijdens het sporten. Wanneer de knie te veel en te vaak of plots wordt gedraaid, kan de voorste kruisband inscheuren of helemaal doorscheuren. Typische sporten waarbij kruisbandbeschadiging optreedt zijn voetbal en skiën. Wanneer er erg veel kracht komt op de knie, kan ook de achterste kruisband scheuren. Dit komt eerder uitzonderlijk voor, bijvoorbeeld als gevolg van een verkeersongeluk.

In het begin is rust aangewezen. Vervolgens is het belangrijk om te bewegen om de kracht in de spieren te verbeteren en de instabiliteit van de knie te verminderen. Vaak is begeleiding door een kinesist aangewezen. Wanneer het probleem van instabiliteit blijft aanhouden, kan een operatie overwogen worden. Hierbij wordt de oude kruisband vervangen en een nieuwe geplaatst.

Lees meer

Lees minder

Er zijn momenteel geen beschikbare producten gevonden voor deze categorie!
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: