Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Producten A-Z - Luieruitslag - Uitdrogende (herstellende) producten

Uitdrogende (herstellende) producten

Uitdrogende (herstellende) producten

Rode billetjes: elke baby heeft er vroeg of laat wel eens last van. Echt kwaad kan het niet. Laat je baby niet te lang met een natte luier rondlopen en probeer het huidje zo droog mogelijk te houden.

Specifieke vragen?
Wat is luieruitslag?

Luieruitslag, ook wel luiereczeem of luierdermatitis genoemd, slaat op de typische rode uitslag die baby’tjes krijgen wanneer hun billetjes iets te lang in een vochtige luier vertoeven. De uitslag komt voornamelijk voor aan de binnenkant van de dijen, billen en de geslachtsdelen. Door de combinatie van warmte, urinevocht en ontlasting ontstaat er wrijving en geraakt de huid geïrriteerd. Wanneer je baby diarree heeft, is de kans op irritatie nog groter.

Soms is de uitslag te wijten aan een schimmelinfectie door de schimmel Candida albicans. Schimmels houden namelijk zeer sterk van vochtige en warme plekjes. Een candida infectie is te herkennen aan de schilferende randjes van de rode plekjes. Soms kan een candida infectie ook met kleine witte puistjes gepaard gaan.

Katoenen luiers kunnen de kans op luieruitslag vergroten, omdat ze het vocht langer bij de huid houden dan de wegwerpluiers die meestal een vochtopslorpende laag hebben. Bovendien kunnen restjes wasmiddel of wasverzachter op het katoen achterblijven en dat kan de babyhuid extra irriteren.

Lees meer

Lees minder

Uitdrogende (herstellende) producten5 Producten

De billetjes van je baby droog houden is de beste remedie om luieruitslag te voorkomen. Dat kan je doen door talk te strooien. Talk heeft echter het nadeel dat bij het strooien de poederwolk irritatie van de luchtwegen van je baby kan geven. Er zijn andere uitdrogende producten te verkrijgen waarvan sommige ook huidherstellend zijn.

ADERMA CYTELIUM 100 ML SPRAY NF
ADERMA CYTELIUM 100 ML SPRAY NF
ADERMA CYTELIUM 100 ML SPRAY NF 16,50 € +
AVENE CICALFATE+CREME     40ML
AVENE CICALFATE+CREME 40ML
AVENE CICALFATE+CREME 40ML 12,90 € +
ADERMA CYTELIUM 100 ML LOTION NF
ADERMA CYTELIUM 100 ML LOTION NF
ADERMA CYTELIUM 100 ML LOTION NF 16,50 € +
AVENE CICALFATE+CREME     100ML
AVENE CICALFATE+CREME 100ML
AVENE CICALFATE+CREME 100ML 21,50 € +
GILBERT ZACHTE TALK      100G
GILBERT ZACHTE TALK 100G
GILBERT ZACHTE TALK 100G 3,93 € +
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: