Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Oplossingen A-Z - Eerste tandjes

Eerste tandjes

Eerste tandjes

De eerste tandjes verschijnen meestal rond de leeftijd van vijf à zes maanden. Het begint vaak met bobbels op het tandvlees, dat ook rood en gezwollen kan zijn. Pijn kan verlicht worden met een verzachtende gel of een (koelende) bijtring.

Specifieke vragen?
Wanneer komen de eerste tandjes door?

Meestal krijgt een baby zijn/haar eerste tandjes tussen 5 en 9 maanden. Dit moment varieert van kind tot kind, sommige zijn er vroeger mee, andere dan weer veel later. Sommige (vb oa Julius Caesar, Napoleon,...) worden  zelfs geboren met een tand.

De ontwikkeling van de babytanden, begint al tijdens de zwangerschap. Bij de geboorte zitten de 20 melktanden al bijna allemaal klaar onder het tandvlees. Meestal komen eerst de onderste snijtandjes door, gevolgd door de bovenste. Daarna komen de tandjes aan weerszijden door.

Gemiddeld zijn na 8 maanden zowel de vier bovenste als onderste snijtandjes doorgekomen.

De kiezen laten zich pas zien rond de 12de tot 15de maand, gevolgd door de hoektanden en tot slot de tweede reeks kiezen (van 20 tot 24 maanden).

Lees meer

Lees minder

Verzachtend, om in te smeren2 Producten

De eerste tandjes verschijnen meestal rond de leeftijd van vijf à zes maanden. Het begint vaak met bobbels op het tandvlees, dat ook rood en gezwollen kan zijn. De baby kwijlt veel en stopt zijn/haar vingers in de mond. Er zijn mondgels op de markt om de doorbraak van tandjes iets aangenamer te laten verlopen.

GENGIGEL TEETHING     TUBE 20ML        (medisch hulpmiddel)
GENGIGEL TEETHING TUBE 20ML (medisch hulpmiddel)
GENGIGEL TEETHING TUBE 20ML (medisch hulpmiddel) 17,45 €
GILBERT DOLOGEL TANDVLEESBALS 25 ML
GILBERT DOLOGEL TANDVLEESBALS 25 ML
GILBERT DOLOGEL TANDVLEESBALS 25 ML 7,57 €
Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: