Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Producten A-Z - Luieruitslag - Reinigingsdoekjes

Reinigingsdoekjes

Reinigingsdoekjes

Rode billetjes: elke baby heeft er vroeg of laat wel eens last van. Echt kwaad kan het niet. Laat je baby niet te lang met een natte luier rondlopen en probeer het huidje zo droog mogelijk te houden.

Specifieke vragen?
Wat is luieruitslag?

Luieruitslag, ook wel luiereczeem of luierdermatitis genoemd, slaat op de typische rode uitslag die baby’tjes krijgen wanneer hun billetjes iets te lang in een vochtige luier vertoeven. De uitslag komt voornamelijk voor aan de binnenkant van de dijen, billen en de geslachtsdelen. Door de combinatie van warmte, urinevocht en ontlasting ontstaat er wrijving en geraakt de huid geïrriteerd. Wanneer je baby diarree heeft, is de kans op irritatie nog groter.

Soms is de uitslag te wijten aan een schimmelinfectie door de schimmel Candida albicans. Schimmels houden namelijk zeer sterk van vochtige en warme plekjes. Een candida infectie is te herkennen aan de schilferende randjes van de rode plekjes. Soms kan een candida infectie ook met kleine witte puistjes gepaard gaan.

Katoenen luiers kunnen de kans op luieruitslag vergroten, omdat ze het vocht langer bij de huid houden dan de wegwerpluiers die meestal een vochtopslorpende laag hebben. Bovendien kunnen restjes wasmiddel of wasverzachter op het katoen achterblijven en dat kan de babyhuid extra irriteren.

Lees meer

Lees minder

Reinigingsdoekjes0 Producten

Vochtige doekjes worden niet aanbevolen voor dagelijks gebruik. Ze bevatten stoffen en bewaarmiddelen die allergieën en huidirritaties kunnen veroorzaken.
Ze zijn wel handig wanneer er geen water en zeep voorhanden zijn.
Gooi vochtige doekjes niet zomaar in het toilet. Op de verpakking staat een pictogram of het doekje goed afbreekbaar is of niet. Als het pictogram er niet op staat, moeten ze in de vuilnisbak.

Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: