Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Producten A-Z - Luieruitslag - Homeopatische middelen

Homeopatische middelen

Homeopatische middelen

Rode billetjes: elke baby heeft er vroeg of laat wel eens last van. Echt kwaad kan het niet. Laat je baby niet te lang met een natte luier rondlopen en probeer het huidje zo droog mogelijk te houden.

Specifieke vragen?
Wat is luieruitslag?

Luieruitslag, ook wel luiereczeem of luierdermatitis genoemd, slaat op de typische rode uitslag die baby’tjes krijgen wanneer hun billetjes iets te lang in een vochtige luier vertoeven. De uitslag komt voornamelijk voor aan de binnenkant van de dijen, billen en de geslachtsdelen. Door de combinatie van warmte, urinevocht en ontlasting ontstaat er wrijving en geraakt de huid geïrriteerd. Wanneer je baby diarree heeft, is de kans op irritatie nog groter.

Soms is de uitslag te wijten aan een schimmelinfectie door de schimmel Candida albicans. Schimmels houden namelijk zeer sterk van vochtige en warme plekjes. Een candida infectie is te herkennen aan de schilferende randjes van de rode plekjes. Soms kan een candida infectie ook met kleine witte puistjes gepaard gaan.

Katoenen luiers kunnen de kans op luieruitslag vergroten, omdat ze het vocht langer bij de huid houden dan de wegwerpluiers die meestal een vochtopslorpende laag hebben. Bovendien kunnen restjes wasmiddel of wasverzachter op het katoen achterblijven en dat kan de babyhuid extra irriteren.

Lees meer

Lees minder

Homeopatische middelen1 product

Homeopatische middelen zijn geneesmiddelen op basis van stoffen van plantaardige, dierlijke, minerale of chemische oorsprong dat meerdere keren verdund en gedynamiseerd is. Lees aandachtig de bijsluiter of de gebruiksaanwijzing op en in de verpakking. Raadpleeg steeds je (homeopatische) arts of apotheker.

Het is vanwege de wetgeving niet altijd mogelijk om op de website meer informatie te geven over deze producten.
Via een persoonlijk contact mogen wij je wel advies geven en je informeren over het gebruik van deze producten.

UNDA CALENDULA ZALF 40 G (homeopatisch geneesmiddel)
UNDA CALENDULA ZALF 40 G (homeopatisch geneesmiddel)
UNDA CALENDULA ZALF 40 G (homeopatisch geneesmiddel) 9,60 € +
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: