BVBA apotheek Patrick Meysen 3990 Peer : Welkom > Producten A-Z - Hoge bloeddruk - Voedingssupplementen

Voedingssupplementen

Populaire productcategorieBloeddrukmeters voor de bovenarm
Voedingssupplementen

Voedingssupplementen kunnen ons helpen om onze mentale en fysieke gezondheid te optimaliseren. Zij dienen enkel ter ondersteuning en vervangen geen gevariëerde en evenwichtige voeding, noch een goede levensstijl.

Specifieke vragen?
Wat is hoge bloeddruk?

Bij elke hartslag trekt het hart samen en ontspant daarna weer. Zo pomt het hart het bloed door de bloedvaten. Dit geeft een bepaalde druk in de bloedvaten, dit noemen we de bloeddruk. De hoogte van deze druk is afhankelijk van de snelheid waarmee het hart klopt en van de weerstand van de bloedvaten.

De bloeddruk wordt gemeten met een bloeddrukmeter en wordt uitgedrukt in twee getallen in millimeter kwik (mmHg). Het eerste getal is de bovendruk of de druk wanneer het hart zich samentrekt. Het tweede getal is de onderdruk: de druk wanneer het hart zich ontspant.

De bloeddruk kan schommelen, dit is normaal. Tijdens inspanningen en stress stijgt de druk, bij rust daalt de druk. Er zijn ook verschillen van mens tot mens en met leeftijd en gewicht, neemt de bloeddruk geleidelijk toe. We spreken van hoge bloeddruk of hypertensie als de bloeddruk constant, ook bij rust, hoger is dan 140/90 mmHg.

Om hoge bloeddruk vast te stellen, vertrouwt men echter niet op slechts één meting. Voor een betrouwbare diagnose van hoge bloeddruk moet de bloeddruk minstens bij drie verschillende gelegenheden verhoogd zijn. We vermelden nog de "witte-jassen-hoge bloeddruk". Mensen die daar last van ondervinden, hebben vaak een normale bloeddruk, die echter stijgt als een dokter de meting uitvoert.

Het is belangrijk dat de bloeddruk wordt gemeten als je al even in rust bent, d.w.z. als je zit of ligt en niet net ervoor bijvoorbeeld de trap hebt opgelopen (zie verder tips bij bloeddrukmeting).

Hoge bloeddruk veroorzaakt meestal geen klachten.

Slechts wanneer je bloeddruk erg hoog is, kan je last hebben van hoofdpijn, duizeligheid, of onscherp zien. Veel mensen merken dus niets van hun hoge bloeddruk. Het gevaar schuilt hierin dat die hoge bloeddruk na lange tijd ergere ziekten veroorzaakt, zoals bijvoorbeeld nierziekten, aderverkalking, beschadiging van het netvlies, een hartaanval of een beroerte. Hoge bloeddruk wordt niet voor niets ook wel eens een "stille doder" genoemd. De kans op beschadiging van slagaders, hart en nieren stijgt  met de ernst en de duur van de hoge bloeddruk. Slagaders, die beschadigd zijn, zullen eerder vernauwd worden door aderverkalking of atherosclerose. Dit is een aandoening waarbij vetten zich op de wanden van de bloedvaten afzetten en deze op hun beurt vernauwen. Het is bijgevolg van groot belang om hoge bloeddruk tijdig op te sporen en consequent te blijven behandelen.

Lees meer

Lees minder

Voedingssupplementen2 Producten

Voedingssupplementen kunnen ons helpen om onze mentale en fysieke gezondheid te optimaliseren. Zij dienen enkel ter ondersteuning en vervangen geen gevariëerde en evenwichtige voeding, noch een goede levensstijl.

TENSIOFYTOL CAPS 56                (voedingssupplement)
TENSIOFYTOL CAPS 56 (voedingssupplement)
TENSIOFYTOL CAPS 56 (voedingssupplement) 14,90 € +
Niet beschikbaar TENSIONORM 90 CAPS          (voedingssupplement)
TENSIONORM 90 CAPS (voedingssupplement)
TENSIONORM 90 CAPS (voedingssupplement) 34,48 €
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: