Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Blog: Verbeter je slaapkwaliteit

Blog: Verbeter je slaapkwaliteit

28/08/2023: Blog: Verbeter je slaapkwaliteit
Slaapproblemen kunnen je hele gezondheid op zijn kop zetten!
Nieuwscategorieën: Home, Slaapstoornissen, Obesitas, Hart- en vaatziekten

Slaapproblemen kunnen sluipend je hele gezondheid op zijn kop zetten.

In onze blog lees je dat onderzoek aantoont dat er een duidelijk verband is tussen slaapproblemen en gezondheidsproblemen. Waaronder:

  • Obesitas: Een gebrek aan slaap kan leiden tot een disbalans in de hormonen die de eetlust reguleren, waardoor mensen meer trek krijgen in ongezond voedsel en minder gemotiveerd zijn om te bewegen.
  • Diabetes: Een gebrek aan slaap kan de insulinegevoeligheid verminderen, wat kan leiden tot insulineresistentie en diabetes type 2.
  • Hart- en vaatziekten: Mensen die chronisch slecht slapen, hebben een verhoogd risico op hoge bloeddruk, beroertes, hartaanvallen en hartritmestoornissen.
  • Er is een sterk verband tussen slaap en onze geestelijke gezondheid. Slechte slaapgewoonten kunnen leiden tot angst en depressie, en slaapstoornissen zoals slaapapneu kunnen ook geestelijke gezondheidsproblemen veroorzaken of verergeren. Aan de andere kant kan een goede nachtrust onze geestelijke gezondheid   verbeteren. Het kan ons helpen onze emoties beter te reguleren en ons energieker en gelukkiger te voelen.
  • Verminderde cognitieve functie: Slaaptekort kan leiden tot verminderde concentratie, geheugenproblemen en verminderde reactiesnelheid.

Je vindt het artikel hier!