Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Producten A-Z - Allergie - Oogdruppels allergie

Oogdruppels allergie

Populaire productcategorieNeussprays allergie
Oogdruppels allergie

Als de eerste pollen door de lucht zweven, weet je dat het hooikoortsseizoen weer is begonnen. Die brandende en tranende ogen kondigen een vervelende tijd aan. Gelukkig zijn er oogdruppels die je symptomen kunnen verlichten.

Specifieke vragen?
Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een vorm van allergie. Iemand met hooikoorts is allergisch voor stuifmeelkorrels, ook wel pollen genoemd. Hooikoorts heeft dus eigenlijk niets te maken met hooi of koorts. We spreken daarom beter over pollenallergie.

Een allergische reactie is eigenlijk een abnormale reactie van ons afweersysteem op een contact met een stof die ons lichaam (meestal) vreemd is. Het gaat om stoffen die meestal goed worden verdragen, maar die door onze cellen ten onrechte als gevaarlijk bestempeld worden. Het afweersysteem slaat als het ware een beetje op hol en leidt tot ongewenste effecten in plaats van discreet te verdedigen tegen mogelijke indringers.

Als je een pollenallergie hebt en lucht inademt met stuifmeelkorrels, reageren je neusslijmvliezen (binnenbekleding van de neus) door op te zwellen en de luchttoevoer naar de longen te verminderen. Dit geeft het gevoel van een verstopte neus. De overmatige slijmproductie door de slijmvliezen leidt tot een loopneus. Als het slijmvlies zelf geïrriteerd raakt, worden er zenuwbanen geprikkeld, waardoor je veelvuldig en krachtig moet niezen. Je kunt ook last hebben van jeukende, rode, waterige ogen, hoofdpijn, prikkeling in de keel, kortademigheid, hoestbuien (na een inspanning) en bloedneuzen. Deze symptomen worden ook wel allergische rhinitis of neusontsteking genoemd (seizoensgebonden).

Stuifmeel zit in grassenbomenbloemen en planten en hangt vooral tijdens de bloeiperiode in de lucht. Bomen bloeien vroeg in het voorjaar: de els en de hazelaar van januari tot maart, de berk van eind maart tot mei. Grassen bloeien van april tot september. De meeste bloemen en planten bloeien van mei tot september. De klachten van een pollenallergie zijn het hevigst als de pollenconcentratie in de lucht het hoogst is. Dit is vooral 's middags bij droog, warm en winderig weer.

Een allergie voor pollen kan samengaan met een allergie voor bepaalde groenten of fruit. We spreken dan van een kruisallergie.

Erfelijkheid speelt een rol bij allergie. De kans dat we een allergie ontwikkelen is groter naarmate één van onze ouders allergisch is en is zeer groot als beide ouders dezelfde allergie hebben. Het is heel belangrijk om de oorzaak van een allergie te achterhalen om meteen te kunnen ingrijpen en de blootstelling aan de allergenen zoveel mogelijk te vermijden.

Als je het hele jaar door last hebt van typische hooikoortsklachten (niet-seizoensgebonden rhinitis), dan wordt de allergie meestal veroorzaakt door huisstofmijt, deeltjes van dierenhuid (hoofdzakelijk honden en katten), schimmels of paddestoelen. Het aantal allergenen is echter buitengewoon groot. Niet-seizoensgebonden allergische neusontsteking herken je meestal door voortdurend mondademen, snurken, vaak terugkerende sinusitus en het gevoel bijna altijd verkouden te zijn.

Lees meer

Lees minder

Oogdruppels allergie8 Producten

Er zijn 2 soorten oogdruppels:

 • Oogdruppels met een antihistaminicum. Deze verlichten allergische symptomen ter hoogte van de ogen.
 • Oogdruppels met natriumcromoglycaat. Deze kunnen preventief gebruikt worden bij allergische symptomen ter hoogte van de ogen. Het is belangrijk dat deze druppels continu gebruikt worden, want anders kunnen de symptomen van de allergie weer opduiken. Er wordt best een drietal weken vóór de verwachte blootstelling aan de allergenen gestart met de behandeling.

Lees steeds goed de bijsluiter. De meeste van deze oogdruppels zijn suspensies en moeten voor gebruik geschud worden.

ALLERGO COMOD 2% 10 ML OOGDRUPPELS          (geneesmiddel)
ALLERGO COMOD 2% 10 ML OOGDRUPPELS (geneesmiddel)
ALLERGO COMOD 2% 10 ML OOGDRUPPELS (geneesmiddel) 9,98 €
ALLERGODIL 0,05% 6 ML OOGDUPPELS (geneesmiddel)
ALLERGODIL 0,05% 6 ML OOGDUPPELS (geneesmiddel)
ALLERGODIL 0,05% 6 ML OOGDUPPELS (geneesmiddel) 13,29 €
CROMABAK 2 % 10 ML OOGDRUPPELS (geneesmiddel)
CROMABAK 2 % 10 ML OOGDRUPPELS (geneesmiddel)
CROMABAK 2 % 10 ML OOGDRUPPELS (geneesmiddel) 10,53 €
LECROLYN 40mg/ml 10 ml oogdruppels         (geneesmiddel)
LECROLYN 40mg/ml 10 ml oogdruppels (geneesmiddel)
LECROLYN 40mg/ml 10 ml oogdruppels (geneesmiddel) 15,91 €
LIVOSTIN 0,05% 4 ML OOGDRUPPELS (geneesmiddel)
LIVOSTIN 0,05% 4 ML OOGDRUPPELS (geneesmiddel)
LIVOSTIN 0,05% 4 ML OOGDRUPPELS (geneesmiddel) 14,14 €
AZELERGO OOGDRUPPELS 30 unidosissen (geneesmiddel)
AZELERGO OOGDRUPPELS 30 unidosissen (geneesmiddel)
AZELERGO OOGDRUPPELS 30 unidosissen (geneesmiddel) 12,73 €
POLLIVAL 0,5mg/ml 10 ml oogdruppels (geneesmiddel)
POLLIVAL 0,5mg/ml 10 ml oogdruppels (geneesmiddel)
POLLIVAL 0,5mg/ml 10 ml oogdruppels (geneesmiddel) 12,99 €
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: