Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Producten A-Z - Allergie - Neussprays allergie

Neussprays allergie

Neussprays allergie

Hooikoorts en huisstofmijtallergie liggen meestal aan de oorsprong van een allergische neusverkoudheid. Een verstopte neus, een loopneus, niezen of jeuk in de neus zijn typische verschijnselen. Het neusslijmvlies zwelt op en vormt meer slijm.

Specifieke vragen?
Wat is allergische neusverkoudheid?

Allergische neusontsteking of rhinitis is een ontsteking van de slijmvliezen van de neus als gevolg van een allergische reactie.

Als allergische neusontsteking in de lente of zomer optreedt, spreken we van een seizoensgebonden allergische rhinitis (ook wel hooikoorts). Boosdoeners zijn dan meestal pollen (stuifmeelkorrels) van bomen, grassen en andere planten.

Je kunt ook het hele jaar door last hebben van allergische neusontsteking (niet seizoensgebonden). In dat geval wordt de allergie meestal veroorzaakt door huisstofmijt, deeltjes van dierenhuid (hoofdzakelijk honden en katten), schimmels of paddenstoelen. Het aantal allergenen is echter buitengewoon groot.

Als we lucht inademen met allergenen, reageren onze neusslijmvliezen (binnenbekleding van de neus) door op te zwellen en de luchttoevoer naar de longen te verminderen. Dit geeft het gevoel van de verstopte neus. De overmatige slijmproductie door de slijmvliezen leidt tot een loopneus. Als het slijmvlies zelf geïrriteerd raakt, worden er zenuwbanen geprikkeld, waardoor je veelvuldig en krachtig moet niezen. Je kunt ook last hebben van jeukende, rode, waterige ogen, hoofdpijn, prikkeling in de keel, kortademigheid, hoestbuien (na een inspanning) en bloedneuzen. Bij niet-seizoensgebonden allergische neusontsteking heb je meestal last van snurken, sinusitis, voortdurend mond ademen en 'chronische verkoudheid'.

Een allergie voor pollen kan samengaan met een allergie voor bepaalde groenten of fruit. We spreken dan van een kruisallergie.

Lees meer

Lees minder

Neussprays allergie5 Producten

Er bestaan neussprays met natriumcromoglycaat voor preventief gebruik. Na een zeven- tot tiental dagen treden deze geneesmiddelen in werking. Er wordt best een drietal weken vóór de verwachte blootstelling aan de allergenen gestart met de behandeling.
Daarnaast zijn er neussprays met cortisone. Het kan 3 tot 4 dagen duren vooraleer je een verlichting voelt.
Het is belangrijk dat deze middelen continu gebruikt worden, want anders kunnen de symptomen van de allergie weer opduiken.
Om ervoor te zorgen dat de oplossing van de neussprays met het gehele neusslijmvlies in contact komt, wordt de neus best op voorhand gespoeld met fysiologisch serum of vrijgemaakt met een ontzwellende neusspray (indien de neus verstopt is).

ALLEGRA NASAL 55MCG/DOSIS NEUSSPRAY 120 VERSTUIV. (geneesmiddel)
ALLEGRA NASAL 55MCG/DOSIS NEUSSPRAY 120 VERSTUIV. (geneesmiddel)
ALLEGRA NASAL 55MCG/DOSIS NEUSSPRAY 120 VERSTUIV. (geneesmiddel) 11,95 € +
ALLERGODIL 0,1% 10 ML NEUSSPRAY (geneesmiddel)
ALLERGODIL 0,1% 10 ML NEUSSPRAY (geneesmiddel)
ALLERGODIL 0,1% 10 ML NEUSSPRAY (geneesmiddel) 12,20 € +
LIVOSTIN 10 ML NEUSSPRAY (geneesmiddel)
LIVOSTIN 10 ML NEUSSPRAY (geneesmiddel)
LIVOSTIN 10 ML NEUSSPRAY (geneesmiddel) 12,44 € +
MOMEPAX 50MCG NEUSSPRAY 1X140 DOSISSEN       (geneesmiddel)
MOMEPAX 50MCG NEUSSPRAY 1X140 DOSISSEN (geneesmiddel)
MOMEPAX 50MCG NEUSSPRAY 1X140 DOSISSEN (geneesmiddel) 8,27 € +
OTRIVINE ANTI ALLERGIE SPRAY 120 DOSES       (geneesmiddel)
OTRIVINE ANTI ALLERGIE SPRAY 120 DOSES (geneesmiddel)
OTRIVINE ANTI ALLERGIE SPRAY 120 DOSES (geneesmiddel) 9,26 € +
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: