Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Oplossingen A-Z - Sinusitis

Sinusitis

Sinusitis

De meest voorkomende oorzaak is een virale infectie. Hierdoor raken de afvoerkanaaltjes verstopt en slijm verzamelt zich in de holten. Mensen met afwijkingen van de neus lopen een groter risico. Je apotheker kan je middelen verstrekken die helpen bij de verstopping.

Specifieke vragen?
Wat is sinusitis?

Sinusitus of neusbijholte-ontsteking is zoals de naam al zegt een ontsteking van de sinussen van de neus. Dit zijn de met lucht gevulde holten in het bot naast en boven de neus en de ogen en in de bovenkaak en in het voorhoofd. Ze zijn bekleed met slijmvlies en via nauwe kanaaltjes met de neusholte verbonden. Als deze holtes ontstoken raken, krijg je afhankelijk van welke holtes aangedaan zijn, last van verschillende symptomen:

  • hoofdpijn,
  • pijn en gevoeligheid in het gezicht die erger wordt bij bukken
  • tandpijn (kaakholten ontstoken)
  • geel of groen snot
  • verstopte neus

De meest voorkomende oorzaak van een sinusitis is een virale infectie. Als de afvoerkanaaltjes door de infectie verstopt raken, verzamelt zich slijm in de holten. In sommige gevallen raakt dit slijm geïnfecteerd met bacteriën. Mensen met afwijkingen van de neus (zoals een scheef neustussenschot) of neuspoliepen, allergische rhinitis (neusontsteking) en mucoviscidose hebben een grotere kans op sinusitis.

Lees meer

Lees minder

Pijnstiller paracetamol
Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     

Blog: Sinusitis