Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Oplossingen A-Z - Hyperinsulinemie

Hyperinsulinemie

Hyperinsulinemie

Deze aandoening kan beschouwd worden als het voorstadium van diabetes type 2. Er is te veel suiker in de bloedbaan. De alvleesklier reageert hierop door meer insuline aan te maken, in een poging het bloedsuikergehalte te laten dalen tot een normale waarde.

Specifieke vragen?
Wat is hyperinsulinemie?

Hyperinsulinemie is een stofwisselingsziekte waarbij het insulinegehalte in het bloed chronisch verhoogd is. Insuline, een hormoon dat wordt aangemaakt door de pancreas, speelt een belangrijke rol bij het regelen van de bloedsuiker. Wanneer we iets eten komen de suikers uit de voeding in het bloed terecht. Insuline werkt als een soort sleuteltje dat de cellen openzet, zodat de suiker naar binnenstroomt en als brandstof kan gebruikt worden.

Hyperinsulinemie is meestal het gevolg van insulineresistentie. Dit betekent dat de lichaamscellen minder gevoelig zijn voor het effect van insuline. Het sleuteltje past niet meer goed en er raakt minder suiker tot in de lichaamscellen. De pancreas gaat extra insuline aanmaken om dit probleem op te lossen. Hierdoor stijgen de insulinewaarden in het bloed sterk. Indien hyperinsulinemie niet tijdig wordt behandeld, kan de aandoening overgaan in diabetes type 2.

Enkele symptomen van hyperinsulinemie zijn:

  • overgewicht (vooral rond de middel);
  • vaak honger hebben, vooral na de maaltijd;
  • hypoglycemie (beven, zweten, wazig zien, hartkloppingen);
  • vermoeidheid;
  • concentratiestoornissen;
  • chronische infecties,... .

Lees meer

Lees minder

Diabetes

Niet alleen voor bloedsuikermeters, lancetten, teststrips, naalden voor insulinepen, naaldcontainers maar ook voor producten voor de droge jeukerige diabeethuid of diabeetvoet kun je bij ons terecht. Producten voor een vaginale of huid/voetschimmel ontbreken niet in ons assortiment.

Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     

Populaire productcategorieën