Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Oplossingen A-Z - Spataders

Spataders

Spataders

Spataders zijn verzwakte en uitgezette aders. Ze ontstaan ofwel doordat de druk in de aders van uw been verhoogt of doordat u aderkleppen niet meer goed functioneren. Om ze te voorkomen doe je best regelmatig aan sport, rook je niet en behoud je een gezond gewicht.

Specifieke vragen?
Wat zijn spataders?

Spataders zijn verzwakte en uitgezette aders. Ze ontstaan ofwel doordat de druk in de aders van je been verhoogt of doordat je aderkleppen niet meer goed functioneren. Deze aderkleppen zorgen er normaal voor dat het bloed dat vanuit de ledematen naar het hart wordt teruggepompt, niet kan terugvloeien. Wanneer ze niet goed meer functioneren, hoopt het bloed zich dus op in de aders. Dit gebeurt vooral in de onderste ledematen. Doordat het bloed zich ophoopt, kan er zich vocht opstapelen in de weefsels van je benen en je voeten. Hierdoor krijg je zware, dikke en soms pijnlijke benen.

Er zijn verschillende oorzaken die het ontstaan van spataders in de hand kunnen werken:
Erfelijkheid: wanneer beide ouders spataders hebben is de kans groot dat je het ook krijgt. Vrouwen hebben er vaker last van dan mannen.
Zwangerschap: zwangerschap vergroot de baarmoeder. Hierdoor kunnen de aders in de buik worden dicht gedrukt, wat een verhoogde druk in de beenaders veroorzaakt. Hoe meer zwangerschappen je doormaakt, hoe groter de kans op spataders.
Zwaarlijvigheid: ook dit verhoogt de druk op de aders.
Warme weersomstandigheden: je krijgt weliswaar geen spataders door warm weer. Maar in geval je er hebt, zullen ze je meer parten spelen bij temperatuursverhoging. De rechtstreekse warmte van de zon zorgt immers voor een extra uitzetting van de aders in je benen. Die zullen in de zomer m.a.w. zwellen, waardoor je schoenen gaan knellen.

Lees meer

Lees minder

Gezond gewicht

Wie overgewicht heeft of kampt met obesitas, loopt meer risico op verschillende aandoeningen, zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en bepaalde kankers. Bovendien krijg je makkelijker last van je rug en je gewrichten.

Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     

Populaire productcategorieën