Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Oplossingen A-Z - Tandpijn

Tandpijn

Populaire productcategorieIbuprofen voor volwassenen
Tandpijn

Tandpijn is vervelend. Meestal is het een aanhoudende zeurende pijn, soms zijn het pijnscheuten. Een goede mondhygiëne kan veel ongemak voorkomen. Bij tandpijn contacteer je best zo snel mogelijk je tandarts. In afwachting kun je een pijnstiller op basis van ibuprofen gebruiken.

Specifieke vragen?
Wat is tandpijn?

Tandpijn kan allerlei oorzaken hebben. In de eerste plaats denken we aan een gaatje in de tand (cariës). Maar die gevoeligheid kan eveneens te wijten zijn aan een slijtage van de tand, o.a. door overmatig contact met zuren.  Koolzuurhoudende frisdranken zijn hier vaak een grote boosdoener. Ook na verzorging van de gaatjes in de tand (cariës) kan de tand gevoelig blijven aan prikkels.

Soms gaat het louter om een overdreven gevoeligheid van de tanden aan zoet, zuur, warmte- en/of koudeprikkels. Dit ontstaat soms door overmatig poetsen, waardoor de beschermlaag wegvalt of de tandhals bloot komt te liggen.

Wanneer de tandpijn vooral optreedt bij het dichtbijten, kan dit te wijten zijn aan een te hoog komende vulling of aan een gestoorde plaatsing van bovenste en onderste tanden op mekaar. Anderzijds kan het zijn dat een tand een barst vertoont.

Wanneer iemand acuut hevige tandpijn heeft, kan er sprake zijn van een tandabces. Dit gaat gepaard met klassieke ontstekingsverschijnselen zoals roodheid, zwelling en soms koorts. In ernstige gevallen kunnen ook de lymfeklieren in de hoofd- en halsstreek gezwollen zijn.

Lees meer

Lees minder

Ibuprofen voor kinderen

In normale dosering is ibuprofen veilig voor de behandeling van pijn, koorts en ontstekingen bij kinderen en baby's vanaf 3 maanden.
Het is belangrijk om tijdens de behandeling voldoende te drinken om de hydratatie op peil te houden.
Bij virale infecties zoals waterpokken is het beter geen ibuprofen te gebruiken.
Meestal zal je kind dit geneesmiddel slechts enkele dagen moeten gebruiken. Indien na enkele dagen geen beterschap optreedt, contacteer je best de arts.

Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: