Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Oplossingen A-Z - Fotokeratosis (lasogen)

Fotokeratosis (lasogen)

Fotokeratosis (lasogen)

Door blootstelling aan ultraviolet licht, raakt het hoornvlies van het oog geïrriteerd. Bij fotokeratosis is de buitenste laag van het hoornvlies licht verbrand. Draag steeds een goed afsluitende zonnebril in de sneeuw of felle zon en maak gebruik van beschermingsmiddelen bij het lassen.

Specifieke vragen?
Wat is fotokeratosis?

Fotokeratosis is een aandoening aan het oog die veroorzaakt wordt door blootstelling aan ultraviolet licht (UV-straling). Er wordt ook gesproken van lasogen of sneeuwblindheid. Lasogen worden veroorzaakt door onbeschermd lassen. Ook mensen die onbeschermd in de buurt komen van laswerken kunnen slachtoffer zijn. Sneeuwblindheid komt vooral voor in hooggebergte.

Door blootstelling aan ultraviolet licht, raakt het hoornvlies van het oog geïrriteerd. Net zoals de huid verbrand bij onbeschermde blootstelling aan de zon, is de buitenste laag van het hoornvlies licht verbrand.

Lees meer

Lees minder

Paracetamol volwassenen

Paracetamol is in een normale dosering een veilige pijnstiller. Het werkt ook koortswerend. Meestal moet je het maar enkele dagen gebruiken. Zijn de klachten na enkele dagen niet verdwenen neem dan zeker contact op met je arts. Ook zwangeren en moeders die borstvoeding geven kunnen paracetamol veilig gebruiken.

Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     

Populaire productcategorieën