Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Producten A-Z - Incontinentie - Kleefluiers (Plakpampers)

Kleefluiers (Plakpampers)

Kleefluiers (Plakpampers)

Deze luier wordt met velcrosluitingen vastgemaakt. Ze zijn vooral geschikt voor bedlegerige en onrustige personen omdat ze ook bij veel beweging goed op hun plaats blijven zitten. Bovendien kunnen ze telkens opnieuw bijgesteld worden.

Specifieke vragen?
Wanneer spreken we van urine-incontinentie?

Bij urine- incontinentie verlies je ongewild urine.

Ongewenst urineverlies kan op alle leeftijden voorkomen, zowel bij mannen als bij vrouwen. Ouderen en vrouwen worden echter het meest getroffen. Tussen de leeftijd van 20 tot 50 jaar heeft vijf procent van de vrouwen al last van incontinentie, terwijl mannen dan nog maar zelden klachten hebben. Vanaf de leeftijd van 60 jaar ondervindt ongeveer vijftien procent van de vrouwen en acht procent van de mannen klachten. Boven de leeftijd van 80 jaar, komt incontinentie bij ongeveer dertig procent van de mannen en vrouwen voor.

De controle over de blaas

De nieren verwijderen de afvalstoffen uit bloed en verwerken deze in urine. De urine wordt vervolgens tijdelijk opgeslagen in de blaas. Wanneer de blaas vol is, krijgen we de aandrang om te plassen. De urine wordt uitgedreven via de urinebuis, die wordt afgesloten door twee sluitspieren. De binnenste sluitspier gaat vanzelf open als de blaas vol is. Via de buitenste sluitspier kunnen we een bewuste controle uitoefenen op het plassen. De blaas en de urinebuis worden ondersteund door de bekkenbodem, een soort wand van spieren, die het bekken ondersteunt en de blaas op zijn plaats houdt.

Lees meer

Lees minder

Kleefluiers (Plakpampers)1 product

Deze luier wordt met velcrosluitingen vastgemaakt.
Ze zijn vooral geschikt voor bedlegerige en onrustige personen omdat ze ook bij veel beweging goed op hun plaats blijven zitten. Bovendien kunnen ze telkens opnieuw bijgesteld worden.

Soms is het handig verschillende soorten incontinentiemateriaal in huis te hebben, bijvoorbeeld een klein inlegverband voor thuis en een groter verband voor een veilig gevoel wanneer je weg moet.

TENA SLIP JUNIOR 32 st 700028                (medisch hulpmiddel)
TENA SLIP JUNIOR 32 st 700028 (medisch hulpmiddel)
TENA SLIP JUNIOR 32 st 700028 (medisch hulpmiddel) 29,59 € +
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: