Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Oplossingen A-Z - Verminderde eetlust

Verminderde eetlust

Verminderde eetlust

Iedereen heeft wel eens een dagje minder trek en het is dan ook zeker niet slecht om minder te eten. Maar wanneer de eetlust gedurende langere tijd zodanig minder is dat er onbedoeld gewichtsverlies optreedt, heeft dit nadelige effecten voor het lichaam.

Specifieke vragen?
Wat houdt een verminderde eetlust in?

Een verminderde eetlust betekent niet een dag of week minder trek hebben. Men spreekt ervan als gedurende een langere periode stelselmatig minder gegeten wordt. In eerste instantie zal het getal op de weegschaal dalen. Signalen hiervan zijn loszittende kleding, een riem of horloge die een gaatje strakker moet, een slecht passende gebitsprothese. Het lichaam heeft energie en voedingsstoffen nodig. Krijgt het dat niet uit eten, dan worden de reserves aangesproken. Als eerste het vetweefsel, daarna zijn de spieren aan de beurt. Het lijf verzwakt en wordt sneller moe. De weerstand neemt af en er bestaat een risico op ondervoeding.

Lees meer

Lees minder

Verminderde eetlust

In de apotheek zijn er niet zoveel producten voorhanden die kunnen helpen bij een verminderde eetlust. Zelf kun je ook wel wat doen aan een verminderde eetlust.

  • Een paar stukjes fruit, vruchtensap of andere frisse, zure voedingsmiddelen kunnen je eetlust prikkelen.
  • Het oog wil ook wat. We zijn meer geneigd om te eten van een aantrekkelijk bord. Zorg voor kleur en een mooie presentatie en je zult met meer smaak eten.
  • Maak gebruik van tussendoortjes. Let wel op dat je je eetlust niet bederft door te veel zoete tussendoortjes te nemen. Neem een dessert, minimaal 1 u na de maaltijd.
  • Eet geen al te grote porties, beter is om meerdere maaltijden te nemen, verspreid over de dag
  • Maak gebruik van kruiden, jus en sauzen. Hoe beter je eten smaakt, hoe meer je zult eten.
  • Samen eten is gezelliger dan alleen. Kijk of er iemand is met wie je regelmatig kan eten. Op vele plaatsen zijn er initiatieven, je kunt je inschrijven om samen met anderen een maaltijd te nuttigen
  • Beweging en frisse lucht stimuleren de spijsvertering.
Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     

Populaire productcategorieën