Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Oplossingen A-Z - Carotisstenose

Carotisstenose

Populaire productcategorieBloeddrukmeters voor de bovenarm
Carotisstenose

Carotisstenose is een vernauwing van de halsslagaders, die de hersenen van bloed voorzien. Verstopping leidt tot een TIA of herseninfarct. Hanteer een gezonde levensstijl en stop met roken om zo plaquevorming in de aders tegen te gaan.

Specifieke vragen?
Wat is carotisstenose?

Carotisstenose is een vernauwing van de halsslagaders, de slagaders die de hersenen van bloed voorzien. De hersenen zijn het regelcentrum van het lichaam van waaruit allerlei lichaamsfuncties worden aangestuurd. Hiervoor hebben de hersenen voortdurend voedingsstoffen en zuurstof nodig, die via het bloed worden aangevoerd. De bloedtoevoer naar de hersenen verloopt via vier halsslagaders. Wanneer één of zelfs meerdere halsslagaders vernauwen, hoef je hier niet meteen iets van te merken. De overige  halsslagaders kunnen de bloedtoevoer naar de hersenen blijven garanderen. Wanneer echter een bloedklonter vast komt te zitten op een plaats van een vernauwing, wordt de bloedtoevoer afgesloten en kun je een TIA of een herseninfarct krijgen.

Lees meer

Lees minder

Stoppen met roken

Stoppen met roken is essentieel bij hart-en vaatziekten. Maar ook heel wat andere ziektes zoals ziekte van Crohn, alzheimer, cataract, reumathoide artritis, psoriasis en nog vele andere komen vaker voor bij rokers.
De lichamelijke ontwenningsverschijnselen van het stoppen met roken kan je onderdrukken met nicotinevervangende geneesmiddelen. Deze geven nicotine (dit is de stof die verantwoordelijk is voor de verslaving) vrij aan het lichaam. De nicotine werkt in op de nicotine-receptoren (een soort van ontvangertjes) in ons lichaam zoals sigaretten ook doen. Op deze manier verminderen deze middelen de ontwenningsverschijnselen. Ze worden meestal in een stappenplan toegepast. Zo vermindert de toegediende nicotine stap voor stap. Hierdoor daalt het aantal nicotine-receptoren geleidelijk en heb je steeds minder behoefte aan nicotine en een sigaret.
De nicotine-bevattende geneesmiddelen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Laat je adviseren door je apotheker!

Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     

Meer productcategorieën