Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Oplossingen A-Z - Pleuritis

Pleuritis

Pleuritis

Het longvlies zit als een beschermlaag om de longen, het borstvlies vormt een beschermlaag voor de borstwand. Wanneer dit ontsteekt, wordt het moeilijk om adem te halen. Dit gaat gepaard met een scherpe pijn in de borst.

Specifieke vragen?
Wat is pleuritis?

Pleuritis is een ontsteking van het longvlies of het borstvlies, ofwel de pleura. Het longvlies zit als een beschermlaag om de longen, het borstvlies vormt een beschermlaag voor de borstwand. Tussen het longvlies en het borstvlies zit een holte,  de longholte op pleuraholte genoemd. Deze holte is gevuld met vocht, dat ervoor zorgt dat de vliezen soepel langs elkaar bewegen tijdens de ademhaling. Bij een ontsteking worden de vliezen ruw en stijf waardoor de vliezen tegen elkaar gaan wrijven. Hierdoor wordt de ademhaling pijnlijk.

Typische symptomen zijn:

  • scherpe pijn op de borst;
  • pijn bij ademen, niesten, hoesten, bewegen;
  • droge hoest;
  • benauwdheid;
  • koorts.

Lees meer

Lees minder

Paracetamol volwassenen

Paracetamol is in een normale dosering een veilige pijnstiller. Het werkt ook koortswerend. Meestal moet je het maar enkele dagen gebruiken. Zijn de klachten na enkele dagen niet verdwenen neem dan zeker contact op met je arts. Ook zwangeren en moeders die borstvoeding geven kunnen paracetamol veilig gebruiken.

Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     

Populaire productcategorieën