Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Oplossingen A-Z - Chronische darmontstekingen

Chronische darmontstekingen

Chronische darmontstekingen

Bij ernstige klachten of wanneer de behandeling niet aanslaat, kan een chirurgische ingreep noodzakelijk zijn waarbij een deel van de dunne of dikke darm of de hele dikke darm verwijderd wordt. Een stoma kan aangelegd worden, soms tijdelijk.

Specifieke vragen?
Wat is een chronische darmontsteking?

Chronische darmontsteking is ook gekend onder de term chronisch inflammatoire darmziekte, of Inflammotory Bowel Disease (IBD). IBD is een verzamelnaam voor twee aandoeningen waarbij de darmwand chronisch ontstoken is: 

Er treden klachten op zoals buikpijn en diarree. De ontsteking is niet altijd actief. Periodes van opstoot (acute fase) wisselen af met rustige perioden (chronische fase) waarin er weinig tot geen klachten zijn. De ernst en duur van klachten kan erg wisselend zijn, zodat het verloop van de aandoening nauwelijks te voorspellen valt.  

De eerste klachten treden meestal op tussen het vijftiende en dertigste levensjaar.  

Bij ernstige klachten of wanneer de behandeling niet aanslaat, kan een chirurgische ingreep noodzakelijk zijn waarbij een deel van de dunne of dikke darm of de hele dikke darm verwijderd wordt. Een operatie kan ook noodzakelijk zijn om complicaties zoals fistels te behandelen. Soms wordt er een ileostoma of colostoma aangelegd. Een stoma is een kunstmatige uitgang voor de stoelgang. De stoelgang wordt dan opgevangen in een zakje. Een stoma kan ook tijdelijk aangelegd worden om de darm tot rust te laten komen.

Lees meer

Lees minder

Diarree

Bij diarree is het belangrijk om voldoende (minstens 2 tot 3 liter) vocht per dag te drinken om uitdroging te voorkomen.
Wanneer je moet overgeven neem dan voortdurend kleine slokjes.
Zorg voor een goede hygiëne vooral na toiletbezoek en in de keuken. Gebruik water en zeep of een alcogel.

Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     

Populaire productcategorieën